До Венесуели доправили першу партію гуманітарної допомоги

До Венесуели доправили першу партію гуманітарної допомоги

Укрінформ
До Венесуели доправили та передали медикам першу партію міжнародної гуманітарної допомоги. 

Про це написав у своєму Twitter лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо.  

"Сьогодні ми доправили першу партію гуманітарної допомоги для Асоціації центрів охорони здоров'я. Вантаж включає 1,7 млн порцій дитячого харчування та 4,5 млн порцій спецдобавок для вагітних жінок", - написав Гуайдо.

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної асамблеї Венесуели і лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо в ефірі телеканалу Sky TG24 звернувся до Папи Римського Франциска з проханням допомогти у врегулюванні конфлікту в країні.

23 січня Хуан Гуайдо на тлі конституційної й економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентомкраїни.

Читайте також: США закликають венесуельських військових дезертирувати з армії Мадуро - ЗМІ

Гуайдо заявив, що Ніколас Мадуро, який у травні 2018 року оголосив про свою перемогу на президентських виборах у Венесуелі і 10 січня розпочав свій другий термін, не здатний виконувати обов’язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Гуайдо підтримали США, Канада, Ізраїль, майже всі країни Латинської Америки, Європарламент та 10 країн Європейського союзу. В українському МЗС заявили, що Київ визнає Хуана Гуайдо головою єдиного демократично обраного органу влади Венесуели – Національної асамблеї (парламенту), а також лідером демократичної опозиції.

Фото: Juan Guaidó, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-