США закликають венесуельських військових дезертирувати з армії Мадуро - ЗМІ

США закликають венесуельських військових дезертирувати з армії Мадуро - ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують прямі зв'язки з військовими Венесуели.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на високопоставленого представника Білого дому.

"Сполучені Штати підтримують прямі зв'язки з венесуельськими військовими, переконуючи їх відмовитися від підтримки Ніколаса Мадуро", - йдеться в повідомленні.

Представник Білого дому зазначив, що США готують нові санкції, спрямовані на посилення тиску на уряд Мадуро. Білий дім очікує, що венесуельські військові будуть продовжувати переходити на бік лідера опозиції Хуана Гуайдо, який раніше був оголошений парламентом країни виконуючим обов'язки президента Венесуели.

Як повідомляв Укрінформ, з початком масових протестів у Венесуелі, які спалахнули проти режиму Ніколаса Мадуро, Сполучені Штати підтримали тимчасового президента Хуана Гуайдо, який повинен привести країну до позачергових виборів.

Читайте також: Мадуро підписав звернення з вимогою до Трампу не втручатися

23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо на тлі конституційного та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Він заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Вже понад 20 країн визнали Гуайдо як тимчасового президента Венесуели.

Фото: El Nacional

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-