У Болгарії перевірять інформацію про отруєння «Новічком» бізнесмена

У Болгарії перевірять інформацію про отруєння «Новічком» бізнесмена

Укрінформ
Комісія з контролю за діяльністю спецслужб Народного зібрання Болгарії проведе слухання у зв'язку з оприлюдненою інформацією про отруєння «Новічком» (навесні 2015 року) болгарського бізнесмена Еміліяна Гебрева.

Як поінформував голова парламентської фракції партії ГЕРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) Цветан Цветанов, слухання пройдуть в четвер, 14 лютого, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сподіваюся, що болгарські, британські та європейські правоохоронні структури активно працюють в рамках розслідування цього випадку», - повідомив Цветанов.

Раніше британське видання The Insider і група Bellingcat оприлюднили інформацію про те, що болгарський бізнесмен Емилиян Гебрев був отруєний «Новічком» навесні 2015 року.

Імовірно, до цього причетний громадянин Росії Сергій Федотов, який перебував у Болгарії наприкінці квітня 2015 року, коли Гебрев був госпіталізований з симптомами отруєння «Новічком». Після госпіталізації Гебрева Федотов спішно покинув територію Болгарії, повернувшись до Москви.

Читайте також: Відомо, хто став першою жертвою російського "Новічка" чотири роки тому

Еміліян Гебрев – відомий в Болгарії бізнесмен, власник компанії «Дунарит» та одного із збройових заводів.

Сам Гебрев вважає, що був отруєний через інтерес Росії до його збройового заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-