Профспілки Бельгії хочуть на 24 години зупинити громадський транспорт

Профспілки Бельгії хочуть на 24 години зупинити громадський транспорт

Укрінформ
У Бельгії профспілкові організації країни 13 лютого призначили загальнонаціональний страйк.

Про це повідомляє бельгійське інформаційне агентство Belga.

«Страйк та акції профспілок плануються в усіх секторах по всій країні», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає інформагентство, наразі важко спрогнозувати реальний обсяг цього руху його наслідки.

Громадський транспорт, включаючи місцеве залізничне сполучення, автобуси і трамваї, припинить роботу з 22.00 12 лютого на 24 години. Бельгійська залізниця, відповідно до законодавства, збереже мінімальний обсяг послуг, необхідний для громадської та транспортної безпеки.

До страйку також приєднаються компанії, які відповідають за контроль повітряного руху. Аеропорт Шарлеруа буде зупинений повністю, в той час як Завентем відчуватиме серйозні ускладнення у роботі. Компанія Brussels Airlines в день страйку скасувала всі заплановані польоти – в цілому скасовано 222 рейси, що вплинуло на плани подорожей більше 16 тисяч пасажирів.

Інші авіакомпанії, зокрема, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, поки що не приймали рішення щодо власних рейсів 13 лютого у напрямку Бельгії або у зворотному напрямку. Чартерні рейси туристичної компанії TUI будуть спрямовані в інші аеропорти на території Франції та Нідерландів, зокрема, у аеропорти Lille, Orly, Maastricht, Eindhoven та Amsterdam. Але навіть для цих рейсів опрацювання транзитного багажу для пасажирів буде ускладнено.

До страйку приєднаються водії вантажівок та працівники портів. Соціальні служби, пожежники, місцева та федеральна поліція, лікарні та комунальні установи також будуть залучені до загального протестного руху.

Як очікується, протестувальники організують пікети біля багатьох компаній, магазинів та торговельних центрів, що паралізує їх роботу.

До страйку привів провал переговорів профспілок і уряду щодо професійної угоди на період 2019-2020 років. Центральна економічна рада Бельгії встановила, що середні зарплати в країні мають зрости на 0,8 відсотка, на додаток до виплат компенсацій за інфляцією. На думку профспілок, таке зростання є недостатнім.

Читайте також: Бельгійські жінки офіційно оголосили про страйк 8 березня

Попередній загальний страйк у Бельгії відбувся у грудні 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, 13-14 лютого у Брюсселі має відбутися зустріч міністрів оборони країн НАТО, до участі в якій запрошено делегацію Міністерства оборони України.

Фото: tripmydream.cc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-