Бельгійські жінки офіційно оголосили про страйк 8 березня

Бельгійські жінки офіційно оголосили про страйк 8 березня

Укрінформ
Бельгійські жінки вирішили 8 березня поточного року провести загальнонаціональний страйк, про що офіційно поінформували владу країни.

Про це повідомляє бельгійське видання flandersnews.be

«Франкомовні професійні спілки CNE погодилися видати необхідне попередження про страйк. Жінки хочуть показати світу, що коли вони страйкують, світ зупиняється. Подібна акція, яка відбулася в Іспанії у 2018 році, коли до страйку вдалося 5 мільйонів жінок, практично паралізувала державу. У Бельгії жінки, які організовують страйк, сподіваються на підтримку жінок у всіх регіонах країни. Ніхто не поведе дітей до школи, пил не буде витиратися, і жодна домашня справа не зрушиться з місця. Акція має показати, наскільки важливе місце у суспільстві посідають жінки», - йдеться у повідомленні.

Дійство, за задумом, має супроводжуватися масштабною демонстрацією у Брюсселі, а також у інших місцях країни. Жінки протестуватимуть проти дискримінаційних умов праці та освіти.

«Вони хочуть отримати більше емоційної підтримки, боротися з расизмом та добитися кращого захисту від побутового насильства, спрямованого проти жінок», - наголошується у публікації.

Читайте також: Британія і Бельгія приєдналися до ультиматуму, адресованого Мадуро

Як зазначається, вперше з моменту набуття Бельгією незалежності у 1830 році жінки країни вирішили провести загальний страйк. Подія буде організована 8 березня ініціативною групою із характерною назвою «Collecti.e.f 8 Maars».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-