Лондон підозрює ще двох

Лондон підозрює ще двох "російських туристів" в отруєнні Скрипалів — Daily Mail

Укрінформ
Британська поліція веде розслідування проти ще двох російських агентів за підозрою у причетності до отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері минулого року.

Про це повідомляє Daily Mail із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Поліція веде розслідування проти ще двох російських агентів, яких вона підозрює в причетності до отруєння в Солсбері", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовників, двоє нових підозрюваних видали себе за туристів, щоб отримати британську візу для їх поїздки до країни у березні минуло року.

Джерела також додали, що "туристи" вже повернулися до Росії.

Зазначається, що правоохоронці планують представити нові деталі свого розслідування британському уряду “протягом кількох тижнів”.

Як повідомляє британська газета, таким чином коло людей, яких підозрюють у причетності до отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері у березні минуло року вже зросло до п’яти людей.

Раніше, 7 лютого британська газета The Telegraph повідомила, що третій агент російської військової розвідки, пов'язаний з замахом на колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку в Солсбері, залишився у Великій Британії.

Читайте також: Відомо, хто став першою жертвою російського "Новічка" чотири роки тому

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в британському Солсбері і госпіталізовані з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння "Новічком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Третій підозрюваний є співробітником або місцевим агентом російської військової розвідки, заявили в британській поліції 28 вересня 2018 року. За даними ЗМІ, його ім'я Сергій Федотов. Він, зокрема, складав план провулка, де жив Скрипаль, і з'ясовував, якими дверима той користувався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-