Мадуро підписав звернення з вимогою до Трампа не втручатися

Мадуро підписав звернення з вимогою до Трампа не втручатися

Укрінформ
Президент Венесуели Ніколас Мадуро ініціював кампанію зі збору підписів під листом до глави США Дональду Трампа з вимогою не втручатися у справи країни.

У четвер, 7 лютого він приєднався до акції та поставив свій підпис, повідомляє Інтерфакс.

"Метою кампанії є збір не менше десяти мільйонів підписів проти втручання США у справи Венесуели на тлі останніх подій", - йдеться в повідомленні.

Венесуельський лідер прийшов на площу Болівара у Каракасі, де розташований один з центрів зі збору підписів, у супроводі дружини Сілії Флорес.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини пообіцяв підтримку Гуайдо

"Сьогодні ми підписалися за мир і кожен день ми захищаємо його від усіх посягань, з любов'ю, терпінням і рішучістю, як завжди єдиним фронтом з Ніколасом Мадуро", - написала Флорес у своєму твіттері.

В ході виступу, яке транслювалося в прямому ефірі Periscope, президент Венесуели звинуватив лідера США в намірі зірвати діалог щодо виходу з кризи в південноамериканській країні.

"Президент Дональд Трамп має намір зірвати ініціативу діалогу, запропоновану Уругваєм і Мексикою за допомогою КАРІКОМ (Карибська співдружність) задля вироблення мирного рішення на користь Венесуели", − підкреслив Мадуро.

Читайте також: США виключають можливість домовлятися з Мадуро

За його словами Мадуро, владі і опозиції потрібно сісти за стіл переговорів задля блага Венесуели.

Як повідомлялося, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо на тлі конституційного та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Він заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Вже понад 20 країн визнали Гуайдо як тимчасового президента Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-