Штати виключають можливість домовлятися з Мадуро

Штати виключають можливість домовлятися з Мадуро

Укрінформ
Сполучені штати не вважають, що врегулювати ситуацію в Венесуелі можна через діалог з главою попереднього режиму, Ніколасом Мадуро, та закликають всі зацікавлені сторони працювати з легітимним тимчасовим президентом Хуаном Гуайдо.

Про це заявив у четвер в Державному департаменті в Вашингтоні спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Замість того, щоб намагатися залучити Мадуро через контактні групи або діалог, ми закликаємо країни визнати Хуана Гуайдо як тимчасового президента і приєднатися до нас у відповіді на його заклик до негайної міжнародної гуманітарної допомоги для задоволення потреб венесуельського народу",- підкреслив представник американської адміністрації.

Читайте також: Венесуелі потрібен власний суверенітет, а не сподівання від РФ чи Куби - Держдеп

За словами Абрамса, "Мадуро довів, що він маніпулюватиме будь-якими закликами до переговорів на свою користь, і він часто використовував так звані "діалоги" як спосіб гаяти час". У цьому зв'язку представник США закликав усіх, хто залучений до процесу врегулювання в Венесуелі, мати справи виключно з легітимним урядом Гуайдо.

"Час діалогу з Мадуро вже давно минув", - зауважив Абрамс.

Читайте також: Стало відомо, скільки золота режим Мадуро розпродав минулоріч

"Кожен день, коли Мадуро продовжує перебувати при владі, це також день, коли політичні в'язні залишаються за гратами, а венесуельський народ – без їжі та ліків", - підкреслив спецпредставник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-