Венесуелі потрібен власний суверенітет, а не сподівання від РФ чи Куби - Держдеп

Венесуелі потрібен власний суверенітет, а не сподівання від РФ чи Куби - Держдеп

Укрінформ
Люди Венесуели заслуговують на те, щоб мати власний суверенітет і справжню незалежність після проведення демократичних виборів, а не марних сподівань на те, що Росія чи Куба принесе їм добробут.

Це підкреслив в інтерв'ю у середу для Fox Business Network державний секретар США Майкл Помпео.

"Там (у Венесуелі – ред.) сьогодні Росія, там сьогодні кубинці. Ми дуже сподіваємося, що коли відбудеться цей мирний перехід, що є нашою кінцевою метою, венесуельський народ захоче мати суверенітет і незалежність, а не покладатися на кубинців чи росіян для досягнення своєї безпеки або добробуту", - підкреслив глава Державного департаменту США.

Читайте також: Стало відомо, скільки золота режим Мадуро розпродав минулоріч

Він зауважив, що режим Мадуро намагався вкрасти вибори у народу Венесуели, й через це люди повстали проти нього, спираючись на демократичні цінності, які розділяє Америка.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб об'єднати світову спільноту, щоб відкинути такого роду способи владнання справ у Західній півкулі", - зауважив державний секретар США.

Читайте також: Трамп не виключає введення військ у Венесуелу

Як повідомляв Укрінформ, з початком масових протестів у Венесуелі, які спалахнули проти режиму Ніколаса Мадуро, Сполучені Штати підтримали тимчасового президента Хуана Гуайдо, який має привести країну до позачергових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-