Глава МЗС Німеччини пообіцяв підтримку Гуайдо

Глава МЗС Німеччини пообіцяв підтримку Гуайдо

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас в ході телефонної розмови з главою парламенту Венесуели Хуаном Гуайдо, якого ряд країн визнав перехідним президентом, пообіцяв йому всіляку підтримку, в тому числі гуманітарну.

Про це Маас заявив у Нью-Йорку, де бере участь в антиІДІЛівській конференції, повідомляється в Twitter німецького зовнішньополітичного відомства.

«Я сказав йому ще раз, що Німеччина готова надати гуманітарну допомогу, як перший крок - 5 млн євро», - сказав Маас.

Співрозмовники говорили про те, як така допомога може бути доставлена ​​і розподілена серед громадян Венесуели, чому в даний час перешкоджає президент Ніколас Мадуро. Німецький міністр запевнив, що всі подальші дії узгоджуються в рамках ЄС і з партнерами в Латинській Америці, які зацікавлені в тому, щоб в Венесуелі пройшли чесні і вільні вибори, і якнайшвидше.

Маас повідомив також, що провів предметну розмову щодо венесуельської тематики з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном. Сторони погодилися тісно координувати свої зусилля з тим, щоб надати допомогу Гуайдо в якнайшвидшому проведенні таких виборів в країні.

Читайте також: Словаччина відмовилася визнавати Гуайдо президентом Венесуели

Як повідомлялося, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо на тлі конституційної і економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Він заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатний виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Уже понад 20 країн визнали Гуайдо як тимчасового президента Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-