ООН закликала хуситів припинити блокування доступу до зернового сховища

ООН закликала хуситів припинити блокування доступу до зернового сховища

Укрінформ
ООН закликала повстанців-хуситів у Ємені надати доступ гуманітарній місії до запасів зерна, що могли б прогодувати 3,7 мільйона людей у країні, що страждає від голоду.

Про це повідомляє Anadolu.

"ООН закликала повстанців-хуситів відновити доступ до місця зберігання зерна у ключовому портовому місті після майже піврічної блокади та загострення продовольчої кризи в країні” - йдеться у повідомленні.

Запасів сховища у місті Ходейда достатньо, щоб прогодувати 3,7 мільйона людей протягом місяця, але ООН не може отримати доступ до цих запасів з вересня, заявили у гуманітарній місії ООН в Ємені.

Читайте також: У Ємені обстріляли табір біженців, восьмеро загиблих

Майже 10 мільйонів людей у Ємені перебувають на межі голоду. Сили повстанців-хуситів заблокували ООН доступ до зернових млинів, тому гуманітарна місія не може розподіляти зерно.

Саудівська Аравія очолює коаліцію країн у боротьбі проти хуситів починаючи з 2015 року, коли Ер-Ріяд та його сунітські союзники розпочали масштабну повітряну кампанію в Ємені, спрямовану на ліквідацію завоювань хуситів, що почали військові дії за рік до цього.

Читайте також: Повстанці передали єменському уряду контроль над Ходейдою

Однак Саудівська кампанія в Ємені зруйнувала інфраструктуру країни, включаючи її систему охорони здоров'я та медицину, що спонукало ООН описати ситуацію в державі як одну з найгірших гуманітарних катастроф сучасності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-