Третій російський агент залишився у Британії після замаху на Скрипалів - ЗМІ

Третій російський агент залишився у Британії після замаху на Скрипалів - ЗМІ

Укрінформ
Третій агент російської військової розвідки, пов'язаний з замахом на колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку в Солсбері, залишився у Великій Британії.

Про це повідомляє Telegraph.

«Третій російський агент, замішаний у нападі з нервовим реагентом у Солсбері, не залишив Велику Британію як було заплановано», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє видання, офіцер військової розвідки РФ - під вигаданим ім'ям Сергій Федотов - прибув у Велику Британію того самого дня, що і двоє інших агентів, які вчинили замах на Скрипаля.

Федотов мав летіти тим самим рейсом, що Петров з Бошировим, однак перед вильотом він скасував свою реєстрацію на рейс.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в британському Солсбері і госпіталізовані з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент «Новічок» російського походження.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: Могеріні прокоментувала євросанкції проти росіян

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння «Новічком» двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - «Олександр Петров» (справжнє ім'я Олександр Мишкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-