Трамп пообіцяв збільшити розробки нових ракет, якщо Росія не піде назустріч

Трамп пообіцяв збільшити розробки нових ракет, якщо Росія не піде назустріч

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп назвав вимушеним вихід США з Договору РСМД та пообіцяв збільшити витрати на розробки нових ракет, якщо з Росією не вдасться укласти іншої домовленості в цьому питанні.

З такою заявою він виступив у вівторок під час щорічного звернення до Конгресу Сполучених Штатів про стан справ у країні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Десятки років тому Сполучені Штати почали виконувати Договір про РСМД, укладений з Росією, у якому сторони погодилися обмежити та зменшити наші ракетні потенціали. В той час як ми дотримувалися домовленостей і правил, Росія неодноразово порушувала ці положення. Це відбувалося протягом багатьох років", - заявив Трамп, чітко визначивши вину РФ у невиконанні домовленостей.

Читайте також: США офіційно повідомили Москву про початок виходу з ракетного Договору

Саме тому, за його словами, він оголосив, що Сполучені Штати офіційно виходять з Договору. "Ми реально не мали іншого вибору", - підкреслив глава Білого дому.

Водночас, він висловив сподівання, що між США і РФ залишається вікно можливостей щодо досягнення іншої мирної угоди.

"Можливо, ми зможемо домовитися про інший договір, додавши Китай та інших гравців. А можливо й ні. У такому разі, ми будемо витрачати й розробляти інновації набагато більше, ніж інші", - заявив американський лідер.

Читайте також: Німеччина намагатиметься врятувати ракетний договір

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року офіційний Вашингтон попередив Москву про намір вийти з Договору РСМД, якщо РФ не знищить ракети та пускові установки 9М129, які вона розробила та прийняла на озброєння в порушення досягнутих домовленостей. Російська сторона не прийняла умов Сполучених Штатів, і 2 лютого Білий дім офіційно оголосив про припинення участі США в Договорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-