Могеріні розповіла, чому ЄС та Ліга арабських держав не узгодили декларацію саміту

Могеріні розповіла, чому ЄС та Ліга арабських держав не узгодили декларацію саміту

Укрінформ
Євросоюз та Ліга арабських держав заявили, що вони дійшли згоди щодо розв'язання конфліктів у Сирії та Ємені, щодо мирних зусиль на Близькому Сході, але не змогли ухвалити спільну декларацію за підсумками перемовин у Брюсселі.

Про це пише Associated Press.

“Європейський союз та Ліга арабських держав заявляють, що домовилися про розв'язання конфліктів у Сирії та Ємені або ж щодо мирного процесу на Близькому Сході, але не змогли схвалити спільну заяву за підсумками перемовин у Брюсселі”, - йдеться у повідомленні.

Відповідаючи на запитання про відсутність декларації, верховний представник Європейського союзу із питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні заявила, що "в учасників спільна точка зору на 90-95% розглянутих питань".

Цього понеділка у Брюсселі міністри закордонних справ ЄС та Ліги арабських держав під головуванням Могеріні планували підготувати порядок денний саміту, запланованого на 24-25 лютого у місті Шарм-ель-Шейх.

Читайте також: Перша зустріч Міжнародної контактної групи щодо Венесуели відбудеться 7 лютого

Генеральний секретар Ліги арабських держав Ахмед Абул Гейт зазначив, що існує "більше ускладнень з європейської сторони, ніж зі сторони арабських держав".

Могеріні відповіла на це: "Я б сказала навпаки".

Можливими неузгодженностями є позиція Угорщини, яка заперечує міграційні положення у спільній заяві, а також те, що європейці хочуть уникнути того, щоб вони сиділи біля лідерів Сирії або Судану під час запланованого саміту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-