США відряджають емісара до КНДР - готувати другий саміт Трампа та Кім Чен Ина

США відряджають емісара до КНДР - готувати другий саміт Трампа та Кім Чен Ина

Укрінформ
Високопоставлений представник адміністрації президента США Стівен Біган, який відповідає за північнокорейський напрям, відправляється до Пхеньяна для переговорів щодо підготовки другого саміту лідерів цих країн.

Про це заявив у понеділок Державний департамент США, інформує власний кореспондент Укрінформу.

"Спеціальний представник США в питаннях Північної Кореї Стівен Біган 6 лютого відвідає Пхеньян для зустрічей зі своїм колегою в КНДР Кім Хок Чолєм", - йдеться в офіційному повідомленні.

При цьому зауважується, що сторони проведуть переговори щодо "підготовки другого саміту за участю президента (Трампа – ред.) з головою Кімом", а також аби досягти подальшого прогресу в виконанні зобов'язань, досягнутих під час першого саміту в Сінгапурі.

Як уточнили в Держдепартаменті США, йдеться про "повну денуклеаризацію Північної Кореї, трансформацію відносин між США та КНДР, а також створення міцного миру на Корейському півострові".

Читайте також: Урядовці Південної Кореї та США обговорили майбутній саміт США-КНДР

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що вже визначив з лідером КНДР місце й час наступної зустрічі, про що пообіцяв офіційно повідомити пізніше. Наразі відомо, що другий саміт запланований наприкінці лютого, а також що серед країн-претендентів на проведення переговорів розглядався, зокрема, В'єтнам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-