МЗС Польщі поширило заяву 19 країн Євросоюзу на підтримку Гуайдо

МЗС Польщі поширило заяву 19 країн Євросоюзу на підтримку Гуайдо

Укрінформ
Цього понеділка 19 держав-членів ЄС ухвалили спільну декларацію, в якій підтвердили, що визнають лідера венесуельської опозиції та главу Національної Асамблеї Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Про це, зокрема, йдеться на офіційній сторінці в Twitter Міністерства закордонних справ Польщі, яке поширило дану заяву.

«26 січня різні країни-члени закликали Ніколаса Мадуро вдатися до необхідних юридичних кроків для оголошення демократичних президентських виборів протягом 8 днів. Того ж дня високий представник та віце-президент ЄС ініціював заяву від імені 28 країн-членів ЄС, що також закликає до негайного проведення прозорих президентських виборів… А в разі відсутності такого кроку ЄС пообіцяв вдатися до подальших заходів… Відтак, оскільки Ніколас Мадуро вирішив не запускати виборчий процес, ми, у відповідності до венесуельської конституції, визнаємо та підтримуємо Хуана Гуайдо, президента демократично обраної Національної Асамблеї, тимчасовим президентом Венесуели», - йдеться в декларації.

Читайте також: ООН вирішила зберігати нейтралітет щодо врегулювання у Венесуелі

Дану заяву підписали 19 країн-членів ЄС: Австрія, Бельгія, Хорватія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Угорщина, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція та Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-