Євросоюз розширив санкції проти Ірану

Євросоюз розширив санкції проти Ірану

Укрінформ
Рада ЄС цього понеділка заявила про стривоженість через розробку й випробування Тегераном балістичних ракет, закликавши іранську владу утриматися від такої діяльності, а також ввів нові санкції.

Про це йдеться у відповідних висновках Ради ЄС.

«Рада ЄС дуже стурбована через діяльність Ірану в сфері розробки й випробування балістичних ракет та закликає Тегеран утримуватися від цього, а зокрема – від запусків ракет, що не відповідають положенням резолюції Ради Безпеки ООН 2231», - заявляється в документі.

У Брюсселі підкреслили, що збільшення кількості й частоти запусків-випробувань іранських балістичних ракет лише поглиблює недовіру й напругу в регіоні, а також сприяє нестабільності. Рада ЄС водночас нагадала і про «давню стурбованість щодо регіонального нарощування військового потенціалу».

Читайте також: Іран представив нову крилату ракету великої дальності

Також у висновках іде мова і про запровадження санкцій з боку ЄС щодо 2 громадян Ірану та 1 компанії у зв’язку з їх «ворожою діяльністю на території країн-членів».

Як відомо, Іран раніше заявив про повне право розвивати свої ракетні озброєння, хоча підкреслив, що йдеться лише про збільшення точності боєголовок, а не дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-