Берлін визнає Гуайдо президентом Венесуели і обіцяє €5 мільйонів допомоги

Берлін визнає Гуайдо президентом Венесуели і обіцяє €5 мільйонів допомоги

Укрінформ
Німеччина визнає лідера опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Позицію ФРН оприлюднила на брифінгу в понеділок у Берліні представник федерального уряду Мартіна Фітц, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Досі не були призначені вибори президента, тому Хуан Гуайдо - людина, з якою ми про це говоримо і від якої очікуємо, що вона якомога швидше ініціює виборчий процес. Для цього завдання Гуайдо – легітимний тимчасовий президент з точки зору Німеччини і з точки зору європейських партнерів. Ми сподіваємося, що процес пройде по можливості швидко і мирно», - процитувала Фітц заяву канцлера Ангели Меркель.

МЗС ФРН зі свого боку висловило жаль, що президент Ніколас Мадуро не відповів на заклик ЄС про проведення вільних і справедливих президентських виборів.

«Німеччина надасть Венесуелі гуманітарну допомогу в розмірі 5 мільйонів євро, як тільки це дозволять політичні умови у Венесуелі», - повідомив представник відомства Райнер Бреуль.

Читайте також: Уже п'ять європейських країн визнали Гуайдо президентом Венесуели

Як повідомляв Укрінформ, Британія, Іспанія, Швеція, Данія та Австрія в понеділок заявили про визнання голови Національної асамблеї і лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо тимчасово виконуючим обов'язки президента Венесуели.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-