Трюдо поговорив із лідером венесуельської опозиції Гуайдо

Трюдо поговорив із лідером венесуельської опозиції Гуайдо

Укрінформ
Між прем’єр-міністром Канади та опозиційним лідером Венесуели Хуаном Гуайдо відбулася перша офіційна розмова.

Про це заявили у офісі Джастіна Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Лідери обговорили важливість надсилання міжнародною спільнотою чіткого меседжу стосовно легітимності режиму Мадуро та потреби поважати Конституцію Венесуели. Обоє також наголосили на важливості проведення вільних та чесних президентських виборів”, - йдеться у поширеній заяві.

Джастін Трюдо також візначив Хуана Гуайдо “за його мужність та лідерство у допомозі із повернення демократії до Венесуели та запропонував подальшу підтримку Канади”. “Прем’єр-міністр відзначив, що члени “лімської групи” під час зустрічі у Оттаві розглянуть, як міжнародна спільнота може ще більше підтримати народ Венесуели, у тому числі шляхом надання гуманітарної допомоги”, -  зазначили у офісі Трюдо.

Водночас Хуан Гуайдо “висловив свою відданість мирному переходу до демократії у Венесуелі відповідно до Конституції країни” та “подякував прем’єр-міністру за провідну роль Канади у консолідації міжнародної реакції на кризу у Венесуелі”.

Читайте також: Мадуро заявив про можливість громадянської війни у Венесуелі

Нагадаємо, у понеділок в Оттаві зберуться представники 14 держав Південної та Північної Америки, які входять до так званої “лімської групи”, члени якої намагаються знайти мирний вихід із кризи у Венесуелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-