Іран контролює ліванський уряд через Хезболлу - Нетаньягу

Іран контролює ліванський уряд через Хезболлу - Нетаньягу

Укрінформ
Голова уряду Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звинуватив Іран у контролі над Ліваном після формування у цій країні нового уряду.

Про це повідомляє портал UPI.

«Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу повідомив делегації послів Організації Об'єднаних Націй, що Іран керує Ліваном після того, як  сусідня держава сформувала новий уряд у п'ятницю», - йдеться у повідомленні.

Виступаючи перед групою з близько 40 послів країн-членів ООН, включаючи Панаму, Україну, Угорщину, Чехію, Монголію та Ліберію, Нетаньягу заявив, що рішення ліванського прем'єр-міністра Саада Харірі призначити Джамала Джабака, підтриманого Іраном, міністром охорони здоров’я забезпечує Ірану вплив на уряд Лівану.

"Іран має багато інструментів впливу. Один з них це "Хезболла", яка тепер приєдналася до уряду Лівану. Це насправді омана. "Хезболла" фактично контролює уряд Лівану, а це означає, що Іран контролює ліванський уряд", - сказав Нетаньяху.

Читайте також: Ізраїль почав будувати новий паркан на кордоні з Сектором Гази

Харірі надав "Хезболлі" контроль над одним із шести міністерств уряду після тиску з боку бойової групи та Світового банку, які погрожували переглянути виділення 11 мільярдів доларів кредитів та грантів, якщо Бейрут не сформує уряд після 8-місячного конфлікту.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-