Франція визнає Гуайдо, якщо до вечора у Венесуелі не оголосять президентські вибори

Франція визнає Гуайдо, якщо до вечора у Венесуелі не оголосять президентські вибори

Укрінформ
Франція визнає тимчасовим президентом Венесуели Хуана Гуайдо, якщо до вечора неділі, 3 лютого, Ніколас Мадуро не оголосить проведення президентських виборів.

Про таку позицію французького уряду заявила міністр з питань Європи Наталі Луазо, повідомляє DW.

"Якщо до сьогоднішнього вечора Мадуро не зобов'яжеться організувати вибори президента, Франція вважатиме, що Хуан Гуайдо має повноваження для їх організації, та визнає його легітимним тимчасовим президентом до проведення виборів", - сказала Луазо.

При цьому, пропозицію чинного президента Венесуели Мадуро про проведення цього року дострокових парламентських виборів вона назвала "фарсом".

Увечері 3 лютого спливає термін ультиматуму, який низка європейських країн висунули Мадуро для оголошення у країні нових президентських виборів. В іншому разі вони пообіцяли визнати тимчасовим президентом Венесуели опозиційного лідера, голову Національної асамблеї Хауна Гуайдо, який 23 січня проголосив себе виконувачем обов'язків президента. У цьому статусі його відразу визнали США.

Читайте також: Спливає термін ультиматуму, висунутого 7-ма країнами президентові Венесуели

Після того, як на виборах 2015 року опозиція упевнено виграла вибори до парламенту, президент Мадуро заснував альтернативний орган - Конституційну асамблею, де засідали самі його прихильники. Опозиція легітимності цього органу не визнала. У травні 2018-го Мадуро переобрався на посаду президента, але як опозиція у Венесуелі, так і влада багатьох країн не визнають легітимності цих виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-