Спливає термін ультиматуму, висунутого 7-ма країнами президентові Венесуели

Спливає термін ультиматуму, висунутого 7-ма країнами президентові Венесуели

Укрінформ
У неділю, 3 лютого, спливає термін ультиматуму, який висунули 7 європейських країн президентові Венесуели Ніколасу Мадуро з вимогою оголосити нові президентські вибори, інакше ці країни обіцяють визнати легітимним президентом опозиційного лідера Хуана Гуайдо.

Про це повідомляє Австрійське агентство преси (АРА).

"На тлі боротьби за владу у Венесуелі між главою держави Ніколасом Мадуро та його молодим опонентом Хуаном Гуайдо наприкінці цього тижня спливає термін ультиматуму з боку семи країн ЄС. Якщо Мадуро не оголосить нові вільні та чесні президентські вибори, то Німеччина, Франція, Іспанія, Португалія, Велика Британія, Нідерланди та Бельгія визнають його противника Хуана Гуайдо легітимним тимчасовим главою держави", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мадуро запропонував провести дострокові вибори парламенту Венесуели

Зазначається, що Австрія в особі глави МЗС Карін Кнайссль заявила, що не буде поспішати в цьому питанні, однак федеральний канцлер країни Себастіан Курц раніше висловлювався на підтримку Гуйадо та закликав до негайного проведення нових президентських виборів. США та низка інших країн вже визнали Гуйдо тимчасово виконуючим обов’язки президента Венесуели.

За інформацією АРА, ймовірність того, що Мадуро погодиться на ультиматум європейських країн, дуже мала. Зокрема, напередодні у Каракасі він наголосив, що "залишається справжнім президентом Венесуели". При цьому, Мадуро запропонував провести дострокові вибори парламенту, який очолює опозиційний лідер Хуан Гуайдо.

Як повідомлялося, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові антиурядові акції. Спікер парламенту Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-