У Британії підготували план евакуації королеви у разі заворушень через Brexit - ЗМІ

У Британії підготували план евакуації королеви у разі заворушень через Brexit - ЗМІ

Укрінформ
Плани холодної війни відродилися, щоб евакуювати королівську сім'ю в безпечні місця, віддалені від Лондона.
"Плани порятунку королівської сім'ї існують з часів холодної війни, але тепер їх перепрофілювали на випадок громадянського безладу після Brexit без угоди", - повідомляє Sunday Times, посилаючись на неназване джерело з урядового кабінету міністрів.
Ризик продовжує зростати, коли Великобританія вийде з ЄС без угоди до кінцевого терміну. Куди саме будуть евакуювати британського монарха та інших королівських осіб, не повідомляється. 

Тим часом, політики і коментатори називають «жорсткий Brexit» цілком реальним, оскільки менш ніж за два місяці до встановленої дати виходу Британії з ЄС – 29 березня – угоду про вихід так і не схвалили.

Британський парламент доручив прем’єрові Терезі Мей домогтися змін до узгодженого раніше договору про вихід Британії з ЄС, зокрема щодо механізму гарантій збереження «прозорості» кордону між Ірландією і Північною Ірландією. Термін закінчується 13 лютого.

У ЄС раніше заявили, що змінювати текст угоди не будуть. Без цих змін, однак, британський парламент не готовий голосувати за документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-