Трамп заявив, що у НАТО підтримують вихід США з ракетного договору

Трамп заявив, що у НАТО підтримують вихід США з ракетного договору

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що союзники по НАТО підтримують рішення Вашингтона вийти з Договору про скорочення кількості ракет середньої й малої дальності (РСМД) з 2 лютого.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому, поширеній у п'ятницю.

"Наші союзники по НАТО повністю підтримують нас, тому що розуміють загрозу, яку становлять порушення з боку Росії, а також ризики для контролю над озброєннями, якщо ігнорувати порушення договору", - підкреслив американський лідер.

У цьому зв'язку він наголосив, що Росія "занадто довго" та "безкарно" нехтувала зобов'язаннями за РСМД, розробляючи заборонену ракетну систему, що загрожує союзникам Сполучених Штатів.

Водночас, Трамп заявив, що Вашингтон залишається прихильним до процесу ефективного, прозорого й підзвітного контролю над озброєннями, коли всі сторони "точно виконують свої зобов'язання". Він висловив готовність до проведення переговорів з Росією щодо контролю над озброєннями, "які відповідають цим критеріям".

Читайте також: Вашингтон з 2 лютого виходить із ракетного договору з РФ – Помпео

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня минулого року Вашингтон дав Росії 60 днів для того, щоб повернутися до виконання договору РСМД. Цієї п'ятниці США заявили, що з 2 лютого офіційно виходять з Договору про ліквідацію ракет малої середньої дальності, підписаного в 1987 році президентами СРСР і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-