В Іспанї наступного тижня судитимуть 12 колишніх лідерів Каталонії — ЗМІ

В Іспанї наступного тижня судитимуть 12 колишніх лідерів Каталонії — ЗМІ

Укрінформ
Наступного тижня в Іспанії має розпочатися судовий розгляд справ проти 12 каталонських чиновників та активістів, яких звинувачують у повстанні проти держави через організацію референдуму про незалежність Каталонії.

Про це повідомляє видання The Times.

"Я готовий отримати довгий строк ув'язнення, якщо ми будемо засуджені, але я вважаю, що нас визнають невинними", - сказав один із прибічників незалежності Каталонії Жорді Санчес в інтерв’ю виданню.

Очікується, що суд над ним та іншими каталонцями буде проходити у Мадриді наступного тижня. Однак офіційну дату поки не оголошують.

Обвинувачені вже 16 місяців перебувають за гратами.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум, більше 90 відсотків учасників якого підтримали незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила лише близько 43%.

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Мадрид розпустив уряд Каталонії після того, як парламент регіону прийняв декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд ввів пряме управління регіоном і призначив парламентські вибори, на яких перемогли прибічники незалежності.

Читайте також: У Мадриді страйкують таксисти - поліція кранами розчищала магістраль

Прокурори запросили 25 років позбавлення волі для колишнього віце-прем'єра Каталонії Оріола Жункераса за обвинуваченням у підбурюванні до бунту та розтрати коштів.

Для колишніх лідерів громадських асоціацій, які активно виступали за незалежність Каталонії, Жорді Санчеса й Жорді Кіхарті, та для колишнього спікера парламенту Каталонії Карме Форкаделлі прокурори запросили по 17 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-