Спецдоповідачка ООН зустрілася із нареченою вбитого журналіста Хашоггі

Спецдоповідачка ООН зустрілася із нареченою вбитого журналіста Хашоггі

Укрінформ
Спецдоповідачка ООН з питань позасудових страт Агнес Калламар в рамках міжнародного розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі зустрілася з його нареченою Хатідже Дженгіз.

Про це повідомляє телеканал NTV.

«Калламар провела зустріч за закритими дверима з нареченою Хашоггі Хатідже Дженгіз. Також вона зустрілася із представниками неурядових громадських організацій», - повідомляє телеканал.

Спецдоповідачка ООН висловила надію, що під час її розлідування отримає більше інформації та висловила розчарування, що на надіслані запити не було отримано відповіді з боку саудівської влади.

«Ми розчаровані тим, що ми не змогли отримати доступ до інформації, яку ми просили для розслідування. Ми хочемо бути причетними до розслідування. Ми також все ще сподіваємося, що влада виконає зобов'язання і надасть деяку інформацію про поліцейське розслідування. Ми дуже задоволені ходом розслідування, яке проведене», - сказала вона.

Читайте також: Спецдоповідачку ООН не пустили у генконсульство, де вбили Хашоггі

Як відомо, 29 січня Спецдоповідачку ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду або свавільних страт Агнес Калламар не пустили у генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі, де минулоріч вбили журналіста Джамаля Хашоггі.

Калламар під час візиту до Туреччини супроводжують британський адвокат Хелен Кеннеді і декан медичного факультету португальського Університету Коїмбри, професор Дуарте Нуно Вієйра.

Читайте також: Обвинуваченого у вбивстві Хашоггі радника принца Саудівської Аравії звільнили - Reuters

На основі інформації, зібраної в ході поїздки, буде підготовлено доповідь з рекомендаціями до розслідування вбивства, яку Рада ООН із прав людини обговорить на червневій сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-