Спецдоповідачку ООН не пустили у генконсульство, де вбили Хашоггі

Спецдоповідачку ООН не пустили у генконсульство, де вбили Хашоггі

Укрінформ
Спецдоповідачку ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду або свавільних страт Агнес Калламар не пустили у генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі, де минулоріч вбили журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє NTV.

«Спецдоповідачка відвідала район Левент, де заходиться саудівське консульство у Стамбулі, щоб побачити місце вбивства. Проте їй не дозволили зайти всередину», - повідомив телеканал.

Заявка на відвідання Агнесою Калламар консульства була відправлена раніше, але відповіді від саудівської влади не надійшло.

Вчора Калламар мала зустріч з міністром закордонних справ Мевлютом Чпавушоглу, в ході тижневого перебування у Туреччині вона також зустрінеться з міністром юстиції Туреччини Абдулхамітом Гюлем і генпрокурором Стамбула Ірфаном Фіданом.

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини раніше повідомляли, що Спецдоповідачці доручено провести оцінку реакції влади окремих держав на вбивство журналіста, встановити характер і рівень відповідальності держав і окремих осіб.

Читайте також: Убивство Хашоггі: ООН розпочала своє розслідування

Візит до Туреччини триватиме до 2 лютого.

Як повідомили турецькі ЗМІ, Калламар в ході візиту до Туреччини супроводжують британський адвокат Хелен Кеннеді і декан медичного факультету португальського Університету Коїмбри, професор Дуарте Нуно Вієйра.

На основі інформації, зібраної в ході поїздки, буде підготовлено доповідь з рекомендаціями до розслідування вбивства, яку Рада ООН із прав людини обговорить на червневій сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-