Запуск російської ракети перенесли через тріщину

Запуск російської ракети перенесли через тріщину

Укрінформ
Запуск ракети-носія "Союз" з британськими супутниками зв'язку OneWeb буде перенесено через проблеми з російською ракетою.

Про це повідомив в Twitter засновник і виконавчий директор британської компанії Грег Вайлер.

"Це правда, є проблема, пов'язана з ракетою, яка змусила нас перенести запуск. Наші супутники в порядку і готові до запуску", - написав Вайлер.

Він не уточнив дату, на яку перенесено запуск. Раніше він був запланований на 20 лютого.

Читайте також: Роскосмос знову зірвав терміни здачі космодрому "Восточный"

Як повідомлялося напередодні, в конструкції розгінного блоку "Фрегат" для російської ракети "Союз", яка повинна з космодрому у Французькій Гвіані доставити на орбіту супутники британської компанії OneWeb, була виявлена тріщина. Передбачалося, що поява несправності може бути пов'язано з тривалим транспортуванням розгінного блоку на космодром Куру в Південній Америці. Однак "Роскосмос" спростував проблеми з підготовкою запуску "Союзу" з космодрому Куру і заявив, що "підготовка до запуску з Куру супутника OneWeb йде в штатному режимі".

Проект OneWeb передбачає створення на орбіті системи з декількох сотень супутників, які до 2027 року повинні забезпечити широкосмуговим доступом до інтернету весь світ. У 2015 році компанії, що розробляють проект OneWeb, уклали контракт зі структурами держкорпорації "Роскосмос" на запуск супутників за допомогою ракет "Союз". Сума контракту становила більше одного мільярда доларів. Перший запуск супутників з космодромів Куру і Байконур планувався на кінець 2017 року, але його кілька разів переносили.

Проти розгортання супутників OneWeb над територією Росії виступила Федеральна служба безпеки РФ. Там вважають, що OneWeb стане монополістом у наданні доступу в інтернет у віддалених регіонах Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-