В Ірландії на вулиці вийшли 35 тисяч медсестер та акушерок

В Ірландії на вулиці вийшли 35 тисяч медсестер та акушерок

Укрінформ
Понад 35 тисяч медсестер та акушерок розпочали страйк в Ірландії з вимогою збільшити їм зарплату та покращити умови праці.

Про це повідомляє The Guardian.

“Десятки тисяч медсестер та акушерок розпочали страйк в Ірландії з вимогою збільшити їм зарплату та поліпшити умови праці. В уряді відмовляться задовольнити їх вимоги, наголошуючи на необхідності заощаджувати гроші через можливий Brexit без угоди”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє The Guardian, понад 35 тисяч людей вийшли на вулиці перед лікарнями та клініками.

У профспілці Ірландських медсестер та акушерок заявили, що 24-годинний страйк є першою акцією, адже протягом наступних двох тижнів заплановані ще п'ять.

Як повідомили у профспілці, вони були змушені перейти до активних дій через те, що медсестри та акушерки працюють більше годин, але отримують меншу заробітну платню, ніж у 2008 році, коли сталася фінансова криза у світі.

Читайте також: Берлін у питанні Brexit стоїть на боці Ірландії - Маас

В ірландському уряді натомість вважають, що нині існує вірогідність того, що Велика Британія залишить ЄС без угоди, і країні потрібні будуть додаткові гроші, аби впоратися з наслідками такого Brexit.

“Нам потрібно знайти багато грошей (в разі Brexit без угоди — ред.), аби врятувати робочі місця людей”, - сказав прем'єр-міністр країни Лео Варадкар.

Фото: Dublin Ecofeminist Coven‏ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-