Канада скоротила військову присутність у Сирії та Іраку

Канада скоротила військову присутність у Сирії та Іраку

Укрінформ
Канада скоротила військову присутність у Сирії та Іраку, відкликавши один із військових літаків.

Про це CBC News повідомив керівник штабу Канадського об’єднаного оперативного командування контр-адмірал Браян Сантарпія.

За словами контр-адмірала, у суботу до Канади із бази у Кувейті вилетів військовий дозаправник “Polaris”, який допомагав протистояти терористам у Сирії та Іраку із жовтня 2014 року.

Сантарпія наголосив, що це рішення було погоджено із партнерами по коаліції і зумовлене зміною ролі Канади в очолюваній США коаліції. “Зважаючи на зміну суті місії, адже ІДІЛ втратив контроль над територією і ми обмежили терористів ... тип операцій, які ми проводимо, став менш зосередженим на авіації та більш пов’язаним із тренуванням”, - сказав він.

Читайте також: Сирійська армія обстріляла повстанців у провінції Ідліб - 12 загиблих

CBC News пояснює, що минулого року війська коаліції щомісяця проводила близько 720 операцій із дозаправки у повітрі, що на третину менше, ніж упродовж попередніх двох років. Так само зменшилася і кількість авіаударів. “Незважаючи на відліт “Polaris”, Канада й надалі виконує суттєву роль у боротьбі із ІДІЛ, відрядивши два транспортні літаки “Hercules”, медичний персонал, більше 250 інструкторів та десятки спецпризначенців”, - йдеться у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-