Трамп і Путін зустрічалися під час G20 без перекладача з американського боку – FT

Трамп і Путін зустрічалися під час G20 без перекладача з американського боку – FT

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп, як з'ясувалося, провів 15-хвилинну зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 у Бразилії без перекладача або офіційної особи, яка могла би занотувати зміст розмови.

Про це повідомило в вівторок впливове американське видання The Financial Times із посиланням на джерела, які володіють безпосередньою інформацією про зустріч.

"Президент США Дональд Трамп на саміті G20 в листопаді спілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним без перекладача чи особи, яка могла робити нотатки під час діалогу", - зазначається в публікації.

При цьому уточнюється, що президента Трампа супроводжувала його дружина Меланія, але більше не було жодного офіційного представника. Путіну допомагав його перекладач.

"Помічники Трампа охарактеризували зустріч із Путіним як одне з кількох "неформальних" спілкувань, які він мав того вечора, хоча в доповідях людей, які знали про цю розмову, зазначалося, що вона (розмова – ред.) була довшою та більш змістовною, ніж повідомляв тоді Білий дім",- зауважує видання.

Читайте також: Трамп і Путін зустрінуться не раніше повернення українських моряків і суден — Помпео

Нагадаємо, саміт лідерів країн G20 проходив у Буенос-Айресі 30 листопада - 1 грудня минулого року. Тоді були заплановані повноформатні переговори президентів США і Росії, натомість Дональд Трамп скасував її через події у Керченській протоці. Державний секретар США Майк Помпео заявив тоді, що переговори між президентами двох країн пройдуть не раніше, ніж Росія звільнить захоплених українських моряків і судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-