Білий дім заявляє, що Трамп скасував зустріч із Путіним, а не переніс – CNN

Білий дім заявляє, що Трамп скасував зустріч із Путіним, а не переніс – CNN

Укрінформ
У Білому домі з приводу заяви американського президента Дональда Трампа про відмову зустрічатися з російським лідером Володимиром Путіним в Аргентині наголосили, що заплановані раніше повномасштабні переговори були скасовані, й розмова про перенесення не велася.

Про це повідомив у п'ятницю телеканал CNN із посиланням на джерело в адміністрації президента США.

"Президент (Трамп – ред.) пояснив скасування зустрічі відмовою Росії звільнити кораблі й матросів українського флоту, захоплених під час конфронтації на морі між двома країнами минулої неділі. За словами офіційного представника Білого дому, Трамп і Путін не переносили свого засідання", - наводить слова телеканал пояснення американського чиновника.

Водночас джерело припускає, що обидва президенти хотіли би переговорити коротко в кулуарах саміту G20 в Аргентині.

Як повідомлялося, Трамп офіційно оголосив про скасування переговорів з Путіним у четвер, на шляху в Аргентину. Деякі сенатори й дипломати в США розкритикували "слабке", на їхній погляд, формулювання Трампа, зазначає CNN.

Читайте також: Держдеп назвав скасування зустрічі Трампа з Путіним "сильним сигналом"

Тим часом речниця МЗС Росії Марія Захарова назвала причиною відмови Трампа "внутрішньополітичну ситуацію в США", натякаючи на нові подробиці розслідування Мюллера та свідчення Майкла Коена.

Коментуючи російську позицію, в Білому домі зауважили CNN, "що Кремль, вочевидь, намагається врятувати своє обличчя" такою заявою.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-