США передали контроль над банківськими активами Венесуели лідеру опозиції

США передали контроль над банківськими активами Венесуели лідеру опозиції

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтвердив, що контроль над активами Венесуели в банках Сполучених Штатів переданий тимчасовому президенту країни Хуану Гуайдо – з метою збереження від розкрадання режимом Мадуро.

Про це заявив у вівторок заступник речника Держдепартаменту США Роберт Паладіно, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Майкл Помпео підтвердив повноваження тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо отримати й контролювати певну власність на рахунках уряду Венесуели або Центрального банку Венесуели, які перебувають у Федеральному резервному банку Нью-Йорка чи будь-який іншому банку США із застрахованими депозитами, відповідно до розділу 25B Закону про федеральні резерви", - зауважив представник Держдепу.

При цьому, в відомстві підкреслили, що це допоможе "легітимному уряду Венесуели" зберегти ці активи на користь венесуельського народу.

"Ми закликаємо інші уряди визнати тимчасового президента Хуана Гуайдо і зробити подібні кроки для захисту спадщини Венесуели від подальшого розкрадання корупційним режимом Мадуро", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Кількість загиблих під час протестів у Венесуелі зросла до 40

Як повідомлялося, 10 січня Ніколас Мадуро знову вступив на посаду президента Венесуели. Нинішній президентський термін має тривати до 2025 року. Він обіймав посаду президента Венесуели з 2013 року.

Парламент Венесуели оголосив Мадуро узурпатором влади в країні.

Масові протести проти Мадуро почалися 23 січня цього року в кількох містах Венесуели: Каракасі, Валенсії, Баркисимето, Маракаї і Сан-Крістобалі. У них взяли участь десятки тисяч людей.

Тоді ж опозиційний лідер Хуан Гуайдо проголосив себе президентом, заявивши, що має на це право за Конституцією, оскільки вибори, на яких Мадуро здобув перемогу, не були легітимними.

26 січня ситуацію у Венесуелі обговорювали на засіданні Ради безпеки ООН. Держсекретар США Майкл Помпео на засіданні закликав всі країни світу «почути голос венесуельського народу» і визнати Хуана Гуайдо легітимним тимчасовим президентом Венесуели.

Фото: EPE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-