Кількість загиблих під час протестів у Венесуелі зросла до 40

Кількість загиблих під час протестів у Венесуелі зросла до 40

Укрінформ
У Венесуелі з початку протестів проти президента Ніколаса Мадуро загинули щонайменше 40 осіб.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на речника Управління Верховного комісара ООН з прав людини Руперта Колвілла.

“У вівторок речник Управління Верховного комісара ООН з прав людини Руперт Колвілл заявив, що щонайменше 40 людей загинули внаслідок нещодавніх сутичок у Венесуелі, включаючи 26 вбитих проурядовими силами, п'ятеро вбитих під час рейдів по домах та 11 вбитих під час спроб мародерства”, - йдеться у повідомленні.

Колвілл також поінформував, що понад 850 людей були затримані між 21 та 26 січня, включаючи 77 дітей. При цьому 23 січня було затримано 696 осіб по всій країні, що є, в свою чергу, рекордною кількістю із затримань у Венесуелі за останні 20 років.

Раніше повідомлялося про 35 загиблих під час протестів у Венесуелі.

У Венесуелі 23 січня розпочалися масові протести проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Читайте також: Росія відправила до Венесуели літак із кримського "чорного списку"

Голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і прийняв присягу. Гуайдо заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Наприкінці минулого тижня Євросоюз закликав Венесуелу до термінового проведення вільних, прозорих та легітимних президентських виборів відповідно до міжнародних демократичних стандартів та конституційного порядку у Венесуелі. У разі відсутності оголошення про організацію нових виборів із необхідними гарантіями протягом наступних кількох днів ЄС здійснить подальші дії, включаючи визнання керівництва країни відповідно до статті 233 Конституції Венесуели.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-