Huawei відкидає звинувачення США

Huawei відкидає звинувачення США

Укрінформ
У китайській компанії Huawei відкидають звинувачення, які напередодні їм пред'явили США.

Про це компанія повідомила у Twitter.

"У Huawei розчаровані сьогоднішнім пред'явленням звинувачень проти компанії... Компанія заперечує, що вона або її дочірня структура або афільована організація зробили будь-які з інкримінованих їм порушень законодавства США, зазначених в кожному з пунктів звинувачення", - йдеться у заяві.

Також у заяві зазначається, що компанія прагнула обговорити з Міністерством юстиції розслідування проти Huawei та фінансового директора компанії Менг Ванчжоу, "але запит було відхилено без пояснення".

У Huawei заявили, що "не інформовані про будь-які протиправні дії Менг Ванчжоу, і вірять, що американські суди в підсумку прийдуть до тих самих висновків".

Як повідомлялося, раніше Міністерство юстиції США офіційно висунуло обвинувачення проти компанії-виробника комунікаційного обладнання світового рівня Huawei, а також її підрозділів і топ-менеджера.

Офіційні обвинувачення складаються з 13-ти пунктів проти самої компанії Huawei та двох її дочірніх фірм. Крім того, вони стосуються головного фінансового директора компанії Менг Ванчжоу.

Сполучені Штати вважають, що компанія Huawei та її керівництво вдавалися до банківського та інших видів шахрайства. Крім того, Штати вимагають екстрадиції фіндиректора компанії через дії, що порушували торговельні санкції США проти Ірану.

У Канаді 1 грудня за запитом США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванчжоу, яку підозрюють в ухиленні від виконання санкцій США проти Ірану. Через кілька днів директора звільнили під заставу в $10 мільйонів та обіцянку прибути на наступний судовий розгляд, в ході якого буде вирішуватися питання про екстрадицію.

Читайте також: Пекін занепокоєний обвинуваченнями Вашингтона проти Huawei

Після цього у Китаї були затримані 13 канадців. Крім того, громадянину Канади, якого у Китаї звинуватили в контрабанді наркотиків, замінили 15-річний термін ув’язнення на смертну кару.

МЗС Китаю висловило занепокоєння через висунуті Мін’юстом США обвинувачення компанії Huawei та її головного фіндиректора Менг Ванчжоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-