Пекін занепокоєний обвинуваченнями Вашингтона проти Huawei

Пекін занепокоєний обвинуваченнями Вашингтона проти Huawei

Укрінформ
МЗС Китаю занепокоєне через висунуті Мін’юстом США обвинувачення компанії Huawei та її головного фіндиректора Менг Ванчжоу у зв'язку з порушеннями торговельних санкцій США проти Ірану.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву китайського відомства.

“У вівторок Китай висловив глибоке занепокоєння після того, як у США висунули офіційні звинувачення проти компанії Huawei Technologies Co Ltd та її головного фіндиректора Менг Ванчжоу за порушення американських санкцій проти Ірану”, - йдеться у повідомленні.

В китайському МЗС також закликали Сполучені Штати зупинити “безпідставне переслідування” китайських компаній, включаючи Huawei, та скасувати ордер на арешт Менга.

У відомстві також додали, що Пекін буде рішуче захищати законні інтереси китайських компаній.

Як повідомлялося, раніше Міністерство юстиції США офіційно висунуло обвинувачення проти компанії-виробника комунікаційного обладнання світового рівня Huawei, а також її підрозділів і топ-менеджера.

Офіційні обвинувачення складаються з 13-ти пунктів проти самої компанії Huawei та двох її дочірніх фірм. Крім того, вони стосуються головного фінансового директора компанії Менг Ванчжоу.

Сполучені Штати вважають, що компанія Huawei та її керівництво вдавалися до банківського та інших видів шахрайства. Крім того, Штати вимагають екстрадиції фіндиректора компанії через дії, що порушували торговельні санкції США проти Ірану.

Читайте також: Вашингтон висунув офіційні звинувачення проти компанії Huawei

У Канаді 1 грудня за запитом США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванжу, яку підозрюють в ухиленні від виконання санкцій США проти Ірану. Через кілька днів директора звільнили під заставу в $10 мільйонів та обіцянку прибути на наступний судовий розгляд, в ході якого буде вирішуватися питання про екстрадицію.

Після цього у Китаї були затримані тринадцять канадців. Крім того, громадянину Канади, якого у Китаї звинуватили в контрабанді наркотиків, замінили 15-річний термін ув’язнення на смертну кару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-