Правозахисники заявляють про 35 жертв протестів у Венесуелі

Правозахисники заявляють про 35 жертв протестів у Венесуелі

Укрінформ
За даними неурядових організацій, з початку протестів у Венесуелі загинули щонайменше 35 людей, ще сотні людей опинилися за ґратами.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Центр моніторингу за соціальною конфліктністю (OVCS) заявив про 35 загиблих у 10 штатах під час протестів у Венесуелі. Такі ж дані наводить Венесуельська програма освіти та дій у сфері прав людини (Provea). Ще одна організація Foro penal нарахувала 850 заарештованих з 21 січня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Лідер опозиції Венесуели заявив, що розмовляв з Трампом

Крім того, за даними правозахисників, ще вісім людей були вбиті у результаті позасудових страт, здійснених представниками силових органів у Венесуелі протягом минулого тижня на тлі антивладних протестів, інформує DW. Як повідомив директор неурядової організації "Венесуельська програма освіти і дій у галузі прав людини" Рафаель Узкатегі, ці позасудові страти проводилися підрозділами спеціальних сил поліції - FAES - у соціально незахищених районах.

Раніше, станом на 25 січня, повідомлялося про 26 загиблих під час протестів у Венесуелі.

Як повідомлялося, 10 січня Ніколас Мадуро знову вступив на посаду президента Венесуели. Нинішній президентський термін має тривати до 2025 року. Він обіймав посаду президента Венесуели з 2013 року.

Парламент Венесуели оголосив Мадуро узурпатором влади в країні.

Масові протести проти Мадуро почался 23 січня цього року в кількох містах Венесуели: Каракасі, Валенсії, Баркисимето, Маракаї і Сан-Крістобалі. У них взяли участь десятки тисяч людей.

Тоді ж опозиційний лідер Хуан Гуайдо проголосив себе президентом, заявивши, що має на це право за Конституцією, оскільки вибори, на яких Мадуро здобув перемогу, не були легітимними.

26 січня ситуацію у Венесуелі обговорювали на засіданні Ради безпеки ООН. Держсекретар США Майкл Помпео на засіданні закликав всі країни світу «почути голос венесуельського народу» і визнати Хуана Гуайдо легітимним тимчасовим президентом Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-