Лідер опозиції Венесуели заявив, що розмовляв з Трампом

Лідер опозиції Венесуели заявив, що розмовляв з Трампом

Укрінформ
Голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом країни, заявив, що спілкувався з президентом США Дональдом Трампом.

Про це Гуйдо заявив в інтерв'ю іспаномовної версії телеканалу CNN, повідомляє The Washington Post.

"У інтерв'ю іспаномовної версії CNN в понеділок увечері Хуан Гуайдо підтвердив, що він розмовляв з Трампом "та іншими президентами регіону", - йдеться у повідомленні.

Він не надав жодних подробиць про те, коли відбувалися розмови, і не розкрив, про що саме говорив з лідерами. Однак наголосив, що всі його переговори з главами держав зосереджені на вирішенні гуманітарної кризи у Венесуелі та відновленні демократії.

Читайте також: Лідер венесуельської опозиції закликав до нових протестів

Як відомо, 23 січня, в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і прийняв присягу. Гуайдо заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Наприкінці минулого тижня Євросоюз закликав Венесуелу провести дострокові вибори протягом 8 днів, однак, Мадуро відхилив ультиматум.

Фото: EPE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-