У Вашингтоні кажуть, що майже завершили

У Вашингтоні кажуть, що майже завершили "російське" розслідування

Укрінформ
Виконувач обов'язків генерального прокурора США Метью Вітакер заявив, що спецпрокурор Роберт Мюллер закінчує своє розслідування щодо російського втручання у президентські вибори 2016 року і ймовірної змови передвиборного штабу Дональда Трампа з росіянами.

Про це повідомляє видання The New York Times.

"Я думаю, що розслідування близьке до завершення, і я сподіваюся, що ми зможемо отримати звіт від директора Мюллера якомога швидше", - сказав Вітакер.

Як зазначається, заява Вітакера прозвучала наприкінці прес-конференції про іншу справу. Політика Міністерства юстиції зазвичай забороняє громадське обговорення відкритих кримінальних розслідувань, і сам Мюллер відмовлявся публічно обговорювати розслідування відколи він очолив його в травні 2017 року.

Вітакер, якого вважають дуже лояльним до президента США Трампа, сказав, що його "повністю поінформували про розслідування" і що він із нетерпінням очікує, що Мюллер представить відповідний звіт.

Читайте також: Екс-радник Трампа розгляне можливість співпраці з Мюллером - ЗМІ

Залишається невідомим, чи обговорював Вітакер свої заяви із Мюллером заздалегідь, чи він говорив експромтом. Представник Мюллера Пітер Карр відмовився від коментарів.

Видання зазначає, що заява Вітакера, схоже, заскочила зненацька навіть чиновників Міністерства юстиції США. Як тільки він охарактеризував роботу спецпрокурора як майже закінчену, прес-секретар закрила прес-конференцію.

Раніше повідомлялося, що спецпрокурор США Роберт Мюллер оголосить висновки основних аспектів розслідування про російське втручання у президентські вибори у Сполучених Штатах у 2016 році після проміжних виборів до Конгресу у листопаді.

Як відомо, Мюллер з травня 2017 року розслідує можливе втручання РФ в американські вибори й імовірну змову оточення президента США з Кремлем. Його розслідування викликало порушення кримінальних справ проти десятків людей, включно з колишнім главою виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом і колишнім радником Трампа з питань національної безпеки Майклом Флінном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-