ЄС закликав Вірменію розслідувати смерть журналіста, який помер у в’язниці

ЄС закликав Вірменію розслідувати смерть журналіста, який помер у в’язниці

Укрінформ
Європейський Союз чекає від влади Вірменії належного розслідування смерті у в’язниці журналіста Мгера Єгіазаряна, який помер цими вихідними після тривалого голодування на знак протесту проти свого ув'язнення.

Про це у понеділок, 28 січня, на брифінгу заявила речниця Єврокомісії та Служби зовнішніх дій ЄС Майя Косьянчич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Слідчий комітет Вірменії повідомив, що Мгер Єгіазарян помер протягом цих вихідних після голодування на знак протесту. Ви знаєте загальну позицію Євросоюзу, який завжди виступає за заборону будь-яких форм тортур та приниження, за дотримання людської гідності за будь-яких обставин. У цьому контексті ми очікуємо, що уряд Вірменії забезпечить належне розслідування цього випадку та вживатиме необхідних заходів за результатами розслідування. Ми знаємо про цей випадок і очікуємо на дії від влади Вірменії», - зауважила речниця Єврокомісії.

За даними вірменського видання Aysor, 26 січня у в’язниці «Нубарашен» помер редактор новинного сайту Haynews.am Мгер Єгіазарян, який також був одним із лідерів політичної партії «Вірменські орли: Єдина Вірменія». Він був арештований у грудні минулого року за обвинуваченням у шахрайстві. На знак протесту він оголосив голодування з 5 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-