У Трампа кажуть, що не бояться ще одного

У Трампа кажуть, що не бояться ще одного "шатдауну"

Укрінформ
Команда президента США готова до повторення ситуації з урядовим "шатдауном", якщо демократи в Конгресі не погодяться дати понад $5 млрд на виконання передвиборчої обіцянки Трампа щодо побудови прикордонної стіни.

Про це повідомило в неділю американське інформагентство Associated Press із посиланням на главу апарату Білого дому Міка Малвані.

"Мік Малвані стверджує, що президент Дональд Трамп готовий до чергового "шатдауну", якщо Конгрес не працюватиме з ним для безпеки південного кордону", - зауважує видання.

Водночас, за словами чиновника, президент не прагне, щоб федеральні установи знову припиняли роботу, так само як не хоче оголошувати надзвичайний стан. Але "Трамп готовий це зробити", підкреслив керівник апарату президента США.

Як зауважив Малвані, минулої п'ятниці Трамп погодився поновити роботу уряду на три тижні, "щоб дати демократам можливість провести переговори". Він також висловив переконання, що деякі опоненти погоджуються з планом Трампа щодо посилення безпеки на південному кордоні, але не можуть взаємодіяти з Білим домом, коли в країні не працює уряд.

Читайте також: Трамп підписав бюджет США до 15 лютого, проте від стіни не відмовився

Як повідомляв Укрінформ, у США в п'ятницю після переговорів президента Трампа з лідерами демократів був завершений найтриваліший в історії країни урядовий "шатдаун". Сторони домовились відновити фінансування уряду до 15 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-