Як павуки у банці: у Сирії найманці РФ та Ірану постріляли один одного

Як павуки у банці: у Сирії найманці РФ та Ірану постріляли один одного

Укрінформ
У стратегічно важливій долині Аль-Габ у Сирії, яку контролюють сили Башара Асада, проросійські бойовики вступили у бій з проіранськими.

Про збройний конфлікт, що стався минулого тижня, стало відомо зараз завдяки радіоперехопленню розмов бойовиків, пише видання Spiegel Online, у розпорядженні якого опинилось аудіопідтвердження бою.

Із запису зрозуміло, що російсько-сирійських сил більше, ніж ірансько-сирійських. Відтак проросійські бойовики захопили кілька сіл і місто Хваіз на північному заході провінції Хама (недалеко від долини Аль-Габ). Після цього ситуація дещо нормалізувалась. 

Які втрати зазнали сторони – невідомо. Бо, як пише видання, ні тим, ні іншим не вигідно оприлюднювати цю інформацію – мовляв, розколу серед союзників немає, бою не було.

Читайте також: Ердоган не питатиме згоди світу для початку операції у Сирії

У Spiegel Online припускають, що кількість загиблих може бути від кількох десятків бойовиків до 200. У хід пішла бронетехніка, гранатомети і кулемети.

Сам конфлікт стався, очевидно, через те, що і проросійські побойовики, і проіранські хочуть контролювати стратегічно важливу долину Аль-Габ.

Нагадаємо: Росія та Іран надають підтримку уряду Башара Асада в Сирії, будучи практично єдиними союзниками режиму. З боку Росії в Сирії воюють Військово-космічні сили РФ, численні найманці з російських ПВК "Вагнер", "Патріот" та інших; з боку Ірану - Корпус вартових ісламської революції та бойовики терористичного угруповання "Хезболла".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-