РФ має сплатити борг Раді Європи незалежно від подальшого членства - президент ПАРЄ

РФ має сплатити борг Раді Європи незалежно від подальшого членства - президент ПАРЄ

Укрінформ
Росія зобов'язана сплатити борг до бюджету Ради Європи незалежно від подальшого рішення щодо продовження членства або виходу з організації.

Таке пояснення надала журналістам президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Росія має борг перед Радою Європи. Якщо вона залишить організацію, то борг все одно існуватиме. Адже нині держава є повноправним членом», - заявила президент ПАРЄ.

Як повідомлялося, після позбавлення російської делегації права голову в ПАРЄ навесні 2014 року у відповідь на окупацію Криму та агресію на Донбасі Росія з червня 2017 року перестала платити членські внески до бюджету Ради Європи.

Станом на початок 2019 року цей борг оцінюється у близько 60 млн євро. Загалом частка внеску РФ становить 11% від обсягу річного бюджету РЄ (близько 30 млн євро).

Читайте також: Ар'єв - про ще один "азовський" звіт: ПАРЄ зробила контрольний у Росію

За статутом Ради Європи, якщо до червня Росія не відновить виконання своїх фінансових зобов'язань, то держава може бути позбавлена репрезентативних прав в організації.

У Раді Європи також не виключають вирішення фінансової суперечки з Росією у судовому порядку, якщо російська сторона вийде з організації, але при цьому не сплатить наявний борг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-