Мітинг в Афінах: Поліція затримала понад 130 осіб за безлади біля парламенту

Мітинг в Афінах: Поліція затримала понад 130 осіб за безлади біля парламенту

Укрінформ
Щонайменше 133 особи було затримано грецькою поліцією за заворушення, які сталися в четвер увечері біля грецького парламенту під час масового мітингу проти угоди Афін зі Скоп'є про перейменування колишньої югославської республіки Македонії.

Про це повідомила газета Naftemporiki.

Зазначається, що грецькі правоохоронці затримали в районі центральної площі Синтагма 133 людини, 10 з яких були згодом заарештовані за участь у сутичках.

Поліцейським довелося застосувати в четвер увечері, 24 січня, біля стін парламенту в центрі Афін сльозогінний газ для розгону групи молодих людей, які напали на працівників поліції. Люди в протигазах і чорних хустках на обличчях підійшли до пам'ятника Невідомому солдату та піднялися мармуровими сходами, що ведуть до виходу на територію парламенту.

Читайте також: Грецький парламент переніс голосування про перейменування Македонії

Там уже стояв загін спецназу у повному екіпіруванні – в шоломах, протигазах і з пластиковими щитами в руках. Молоді люди стали кидати в поліцейських каміння, палиці і пускати в їх сторону освітлювальні ракети, у відповідь правоохоронці відразу ж застосували сльозогінний газ.

Хмара сльозогінного газу почала поширюватися площею, і учасники маніфестації, які прийшли до парламенту з грецькими прапорами і транспарантами, були змушені з поспіхом розійтися.

Читайте також: Мітинг в Афінах: Постраждали 10 поліцейських, двох людей госпіталізовано

Організатори оголосили в мегафони, що потрібно продовжувати боротьбу і в п'ятницю прийти на новий мітинг об 11:00 до парламенту. Очікується, що в п'ятницю вдень у парламенті пройде голосування щодо угоді зі Скоп'є.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-