Мітинг в Афінах: Постраждали 10 поліцейських, двох людей госпіталізовано

Мітинг в Афінах: Постраждали 10 поліцейських, двох людей госпіталізовано

Укрінформ
Під час мітингу в столиці Греції сталися сутички між учасниками акції протесту – противниками ратифікацію Угоди між Грецією і Македонією та представниками правопорядку.

Як поінформували в грецькій поліції, під час сутичок постраждали 10 поліцейських, а двоє маніфестантів і фоторепортер були госпіталізовані, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зіткнення між поліцією і маніфестантами сталися під час спроби учасників акції протесту прорвати кордон поліцейських і піднятися на сходи перед будівлею грецького парламенту.

У поліції також уточнили, що в Афіни прибули 326 автобусів з маніфестантами, у той час коли раніше організатори акції заявили, що в столицю приїдуть близько 3-х тисяч автобусів. За попередніми даними, у маніфестації взяли участь близько 60 тисяч осіб.

Читайте також: В Афінах поліція застосовує проти демонстрантів перцевий газ та кийки

Як повідомлялося, учасники акції протесту, яка проходить в Афінах перед парламентом Греції, вимагають від парламенту не ратифікувати підписану влітку минулого року Угоду з Македонією.

У понеділок, 21 січня, парламент Греції приступить до обговорення законопроекту щодо  ратифікації Угоди про перейменування Республіки Македонія в Республіку Північна Македонія. Очікується, що голосування по законопроекту про ратифікацію Угоди відбудеться в наступну п'ятницю, 25 січня.

Раніше парламент Македонії більшістю голосів ратифікував Угоду про перейменування країни, а македонський прем'єр Зоран Заев висловив надію на те, що найближчим часом документ буде ратифікований і грецькою стороною, після чого Угода набуде чинності.

Читайте також: У Греції вимагають референдум щодо угоди з Македонією

Як повідомлялося, влітку 2018 року між Грецією і Македонією було підписано історичну Угоду про перейменування Республіки Македонія.

Суперечка між Грецією і Македонією триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. В той же час таку ж назву має регіон Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-