У Греції вимагають референдум щодо угоди з Македонією

У Греції вимагають референдум щодо угоди з Македонією

Укрінформ
Більшість громадян Греції (близько 70%) виступають проти ратифікації Угоди з Македонією, вимагаючи провести референдум з цього питання.

Такі дані було оприлюднено напередодні початку обговорення у грецькому парламенті законопроекту про ратифікацію Угоди між Грецією і Македонією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За попередніми даними, в акції протесту, яка проходить в Афінах перед парламентом Греції з вимогою не ратифікувати Угоду з Македонією, беруть участь близько 600 тисяч осіб.

Повідомляється також, що у маніфестації беруть участь і представники зарубіжних грецьких організацій та об'єднань, а для доставки учасників протесту до Афін задіяно близько 3-х тисяч автобусів.

Протестувальники тримають в руках плакати з написами «Македонія не продається», «Македонія - це Греція», вимагаючи від президента країни провести референдум з цього питання.

Читайте також: Греція обговорить питання ратифікації угоди з Македонією в понеділок

Як повідомлялося, у понеділок, 21 січня, парламент Греції приступить до обговорення законопроекту про ратифікацію підписаної влітку минулого року Преспанської Угоди про перейменування Республіки Македонія на Республіку Північна Македонія.

Очікується, що голосування по законопроекту про ратифікацію Угоди відбудеться наступної п'ятниці, 25 січня.

Раніше парламент Македонії більшістю голосів ратифікував Угоду про перейменування країни, а македонський прем'єр Зоран Заєв висловив сподівання на те, що найближчим часом документ буде ратифікований і грецькою стороною, після чого Угода набере чинності.

Як повідомлялося, влітку 2018 року, між Грецією і Македонією було підписано історичну Угоду про перейменування Республіки Македонія.

Суперечка між Грецією і Македонією триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. Водночас таку ж назву має регіон Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-