Греція обговорить питання ратифікації угоди з Македонією в понеділок

Греція обговорить питання ратифікації угоди з Македонією в понеділок

Укрінформ
У понеділок, 21 січня, парламент Греції розпочне обговорення законопроекту про ратифікацію підписаної влітку минулого року Преспанської Угоди про перейменування Республіки Македонія в Республіку Північна Македонія.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, законопроект було підписано грецьким прем'єром 18 січня 2019 року і зареєстрований в парламенті для подальшого обговорення і ратифікації.

Очікується, що законопроект спочатку обговорять в комісіях з оборони і зовнішньої політики грецького парламенту, а саме голосування відбудеться наступної п'ятниці, 25 січня.

Раніше парламент Македонії більшістю голосів ратифікував Угоду про перейменування країни, а македонський прем'єр Зоран Заєв висловив надію на те, що найближчим часом документ буде ратифікований і грецькою стороною, після чого Угода набере чинності.

Як повідомлялося, влітку 2018 року, між Грецією і Македонією було підписано історичну Угоду про перейменування Республіки Македонія.

Читайте також: В Афінах десятки тисяч вийшли проти угоди з Македонією

Суперечка між Грецією і Македонією триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. Водночас таку ж назву має регіон Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-