В Афінах десятки тисяч вийшли проти угоди з Македонією

В Афінах десятки тисяч вийшли проти угоди з Македонією

Укрінформ
В Афінах у неділю десятки тисяч людей вийшли на мітинг проти угоди з Македонією щодо перейменування балканської країни.

Про це повідомляє Ekathimerini.

«Громадянські групи активізували кампанію у соціальних мережах, щоб залучити якомога більше демонстрантів на площу Синтагма на акцію протесту, що розпочнеться о 14:00», - йдеться у повідомленні.

Люди вже почали сходитися на площу Синтагма в Афінах, щоб узяти участь у протестах напередодні очікуваного голосування за угоду щодо назви Македонії у парламенті наступного тижня, на якому уряд розраховує отримати підтримку принаймні 151 депутата.

Місцева влада, церкви та монастирі орендували десятки автобусів у регіонах, щоб привезти людей з усієї країни до столиці.

Громадська опозиція до цієї угоди викликає занепокоєння, але урядові чиновники налаштовані оптимістично щодо результатів голосування, що має відбутися наприкінці наступного тижня.

Читайте також: Спірна назва: Греція наступного тижня може ратифікувати угоду з Македонією

Як повідомлялося, наприкінці наступного тижня у парламенті Греції відбудеться голосування щодо ратифікації угоди про перейменування Македонії. 11 січня парламент Македонії підтримав перейменування країни на Республіку Північна Македонія.

Відповідну угоду з Грецією підписано у червні 2018 року, таким чином була поставлена крапка у багаторічній суперечці між двома державами.

Реалізація угоди стала однією з головних умов для початку переговорів щодо вступу Македонії до ЄС та НАТО.

Спір між Грецією і Македонією триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. Водночас таку ж назву має регіон Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-