Грецький парламент переніс голосування про перейменування Македонії

Грецький парламент переніс голосування про перейменування Македонії

Укрінформ
Голосування в грецькому парламенті щодо ратифікації угоди з Македонією про зміну її назви, яке мало відбутися сьогодні пізно ввечері, відклали до завтра.

Про це повідомляє Ekathimerini.

«Попередньо голосування з приводу ратифікації угоди з Македонією очікувалося пізно в четвер, проте за підсумками засідання парламентських спікерів та їхніх заступників його вирішили відкласти. Воно відбудеться 25 січня о 14:30», - йдеться у повідомленні.

Очікується, що грецький парламент ратифікує Преспанську угоду. Уряд Алексіса Ципраса заручився підтримкою щонайменше 151 депутата в 300-місному парламенті.

Проти документа виступає опозиція, яка навіть розглядала можливість ініціювати вотум недовіри уряду, щоб відкласти голосування. Проте опозиційна партія «Нова демократія», за даними грецьких ЗМІ, все ж таки вирішила не робити цього.

Угода, спрямована на врегулювання 28-річного спору між країнами щодо використання назви "Македонія", викликала сильний спротив у багатьох греків.

Читайте також: У Греції вимагають референдум щодо угоди з Македонією

Парламент Македонії підтримав конституційний перегляд зі зміни назви країни 10 днів тому.

Улітку 2018 року Греція і Македонія підписали історичну Угоду про перейменування Республіки Македонія.

Спір між країнами триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. Водночас таку саму назву має регіон Греції.

Через цей спір Македонії був закритий шлях до приєднання до НАТО і Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-