Вбивство Хашоггі розслідуватиме комісія ООН

Вбивство Хашоггі розслідуватиме комісія ООН

Укрінформ
Спеціальна комісія ООН вже цього місяця почне розслідувати вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це Reuters повідомила спеціальний доповідач ООН з питань позасудових, прискорених та свавільних страт Агнес Каламард.

“Я очолюватиму незалежне міжнародне розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, що розпочнеться із візиту до Туреччини 28 січня - 3 лютого 2019 року”, - заявила Каламард.

Читайте також: У Держдепі закликали покарати вбивць журналіста Хашоггі

Вона додала, що вивчатиме обставини злочину, а також “природу і масштаб відповідальності за вбивство держав і осіб”.

“Мої висновки та рекомендації будуть представлені під час червневої сесії Ради із прав людини ООН”, - уточнила доповідач.

Каламард зауважила, що під її керівництвом працюватиме три експерти, які серед іншого розумітимуться на судовій експертизі.

“Інформації про те, чи намагатиметься ця група потрапити до Саудівської Аравії поки немає”, - зазначає Reuters.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: прокурор вимагає стратити п'ятьох підозрюваних

Нагадаємо: саудівський журналіст, оглядач “Washington Post” Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-